Запитання священнику

Задати питання
  • Людмила 09/06/2020 15:17:22
    Слава Ісусу Христу. Я живу у Донецькій області ! У нас тут церкви Московського Патріархату ! Хрестилася також в цій церкві ! І ікони і Євангеліє від цієї церкви ,але я молюся дома. Зараз після отримання Автокефалії можна мені молитися біля цих ікон на українській мові? Не буде це гріхом! Я не хочу ходити в цю церкву, яка славить Кирила Дякую !
  • прот. Євген 09/06/2020 15:23:08
    Слава Навіки Богу Святому! Дорога сестро во Христі Людмило ви маєте спокійно продовжувати молитися перед цими іконами на тій мові, якій вам краще звертатися до Бога і гріха тут зовсім не має, основна вимога до ікон щоб вони були освяченні священнослужителем, всі церкви які є православними мають однакове вчення про Бога, тільки адміністративно можуть підпорядковуватись по різному, залежно від країни де знаходиться церква чи, як склалось історично. Тому якщо у Вас немає можливості ходити до храму який належить до Православної Церкви України то раджу Вам заради спасіння своєї душі все ж таки ходити в той храм в який ви ходили не звертаючи увагу на його підпорядкування прийде час і все стане на свої місця головне що у Вас є свій вибір і своє про українське переконання, чим більше у тому храмі буде таких, як ви тим скоріше він стане Українським. Ми молимося в храмі до Бога все інше другорядне. Будемо вірити і молитися що прийде час і у Вас буде також Українська церква. Спаси Вас Господи!