Опубліковано 10-10-2016


 29.09.2013року Божого в селі Вікторів Галицького району в храмі «Святителя Миколая» проходили святкування з нагоди 1025-річчя хрещення України Руси та 130-річчя храму «Святителя Миколая».

Святкування розпочалося із зустрічі архієреїв, владики Романа митрополита Вінницького і Брацлавського який є уродженцем Галицького району і також у свої молоді роки коли ще перебував у священичому сані був настоятелем храму Свт. Миколая с. Вікторів. Також у цей день на святкування прибув єпархіальний архієрей Владика Андрій Митрополит Галицький, який разом із братією Угорницького Спасо-Преображенського чоловічого монастиря ігуменом Никоном та ієромонахом Ювіналієм привезли ковчег з часткою святих мощей «Святителя і чудотворця Миколая». На церковному подвір’ї зустрічали владик голова Парафіяльної Ради Микола Мазурик з хлібом та сіллю, дівчата в національному одязі які вітали владик віршованими словами, діти які встеляли землю квітами та чисельна громада парафіян та гостей свята. У храмі владик зустрічали настоятель храму митр. прот. Євген Шувар та численне духовенство із різних єпархій. Святкове Богослужіння розпочалось співанням величання «Святителю Миколаю». Після чого розпочалась Свята Літургія свт. Іоанна Златоустого під час Літургії на малому вході Владика Андрій нагородив правом носіння другого хреста з озобами настоятеля храму митр. прот. Євгена Шувара. Під час богослужіння після читання святого Євангелії із проповіддю звернувся митрополит Роман, також на за причасну  проповідь виголосив секретар Єпархіального Управління митр. прот. Богдан Романюк. Після Святої Літургії перед іконою та святими мощами був відслужений Молебень з акафістом до «Святителя Миколая». Після молебню із архієрейським благословення та повчальним словом звернувся Владика Андрій митрополит Галицький. Після проповіді владики із подячним словом до владик, духовенства, парафіян та гостей храму звернувся о. Євген який подякував Богуза те що Бог сподобив відсвяткувати знаменні дати і отримати від Бога в дар для храму святі мощі, частка яких буде постійно перебувати у храмі в святій іконі «Свт. Миколая»  і кожний бажаючий зможе прийти і помолитися перед святими мощами та попросити в Угодника Божого «Святителя Миколая» Божого Благословення, також як в дар Бог сподобив завершити спорудження трьохярусної дзвіниці освячення якої відбулося в кінці Богослужіння і також о. Євген подякував владиці за ту високу нагороду якою був нагороджений в цей день.

Владика Андрій в день свята нагородив орденом Св. Рівноапостольного князя Володимира першого заступника голови Галицької Райдержадміністрації Бродовича Володимира, Міського Голову м. Бурштина Курляка Петра, художника – реставратора Глухія Петра та ювілейними грамотами були нагородженні Голова Сільської Ради, директори шкіл, Церковна Управа, жертводавці храму «Святителя Миколая», а для храму владика подарував копію Угорницької ікони Матері Божої. На згадку про величний день о. Євген владикам і духовенству подарував копії ікони «Святителя Миколая», яка знаходиться у храмі с. Вікторова. Під час всього святкування своїми чудесними голосами молилися-співали чоловічий хор з с. Чорнолізці під керівництвом регента Петра Токарика які насправді своїм співом створили молитовний настрій під час всього святкування.

Тому Слава Богу за те що святкування відбулося дійсно на високому рівні і що цей день увійде в історію с. Вікторів та нашої Єпархії. Запрошуємо усіх хто хоче помолитися перед Святими Мощами «Святителя Миколая» на молебень з акафістом який буде служитися у храмі кожної суботи о 18-00год. Також з нагоди святкування були випущені іконки та  брошури в яких ви зможете знайти молебень, акафіст, молитви та життя «Святителя Миколая». Усім під час помазування святим єлеєм були роздані пам’ятки з нагоди святкування.

 

 

 

 


Назад Усі новини