Опубліковано 31-12-2020


    Дорогі брати  і сестри, в сьогоднішній день звертаюсь до вас із вітанням та повчальним словом, тому що як священнослужитель відчуваю що для правильного розуміння певних подій маю обов’язок перед своїм покликанням сказати вам декілька слів з нагоди «Нового Року»,  не відмежовуючись і закриваючись від свого народу Богом даного.

   Будьмо перед собою справедливими і скажімо що більшість із нас із різних причин, із цим днем пов’язують свої надії і сподівання,  ми в певній мірі віримо що так званий Новий Рік має свою силу і не даремно в наших душах у нас пробуджується голос який каже нам, що як ми цей день зустрінемо і проведемо так буде і цілий рік.

    Дійсно мені хотілося щоб ми всі провели його як і всі роки нашого життя  з подякою Богу за прожитий рік, і цілий рік продовжували дякувати Богу за кожний день із 365 днів які Господь дав нам прожити в цьому році, щоб кожний день починався і закінчувався молитвою, щоб з Христом на устах і в серці ми зустрічали всі події які Господь дає нам пережити під час нашого життя. Скажу більше і трохи по-іншому, там де є Христос там вже є свято і свято в якому є Христос посеред нас там є Його благословення, тому що без Христа немає життя, і для того щоб Христа впустити в своє життя потрібна велика сила волі. Тому якщо ви зумієте будь-яке свято створити з Христом, то у вашому святі, знаю точно, не буде дії нечистого духа, бо він тікає звідти де люди, родини живуть в мирі який дає нам Христос. 

    Яка ж велика благодать зібрати в сучасному електронному світі  всю родину разом у мирі батьків і дітей, братів і сестер, як мало ми говоримо один одному приємні і добрі слова. Тому якщо в сьогоднішній день ми здатні це зробити не впускайте можливості, хоча свято не є церковне і Церква не вкладає у нього ніякого змісту,  хоча сьогодні і Різдвяний піст, який готує нас до великого християнського свята Різдва Господа і Спасителя Нашого Ісуса Христа, хоча сьогодні багато спокус і торгів пов’язаних з Його святкуванням, але я вірю що по молитвах Христової Церкви Бог дасть нам своє благословення  і мудрість. Які нас навчать вірити і надіятися не на певні прикмети і традиції народів, які часто для нас навіть Християнські свята подають під виглядом містики, і в поєднанні із культом поклонінням певним тваринам, що кожний Рік буде для нас роком Божим, роком Христовим.

    Звичайно все залежить від Нас, як ми підходимо до тих чи інших подій, що ми хочемо отримати  від так званих свят, тож для тих хто о 12 годині піднімає келихи і покладає надію на завтрашній день і Рік, нехай Вас Бог Благословить якщо Ви це робите з Христом. Хто ще в дорозі подорожуючі і заблукавші нехай Вас Бог Благословить, якщо Ви шукаєте в своєму житті Христа. Хто вже відпочиває у ліжку і спить міцним сном нехай Вас Бог Благословить з Христом пробудитись і зустріти прийдешній день. Хто далеко на чужині, самітні, струджені і знеможені чекаючи спілкування з рідними нехай Вас Бог Благословить і Христос буде посеред вас. Хто захищає кордони нашої країни, щоб нам усім добре святкувалося і приймає свято в міру свого вимушеного комфорту,  нехай Вас Бог Благословить і Христос, який є серед Вас, допомагає Вам повернутись в здоров’ї душевному і тілесному в свої родини. Хто хворий і прикутий до ліжка нехай Благословення Боже перебуває із Вами і допомагає Вам без нарікань і розчарувань знести терпіння в молитві  з вірою і надією на Бога.   

    Я всіх щиро з християнською любов’ю вітаю із днем як і Роком Новим, знаю що більшість із нас скаже що рік який минає був тяжким, тому що ми проходили крізь випробування вірусом, карантинами, хворобами, катаклізмами. Рік який минає дав нам можливість подивитись на життя по-іншому, по-новому, дав нам можливість перевірити свою віру та побачити наскільки вона в нас слабка.  Тому дай Бог щоб ми переосмислюючи свої помилки в році минувшому вступили в новий день і Рік нашого календаря, новими, світлими, щирими і чистими з Христом і Його любов’ю до цілого світу, любов’ю всепрощаючою і благословляючою, до царства Божого дорогу нам всім відкриваючою. І пам’ятаймо, що гарно прибрана ялинка і різновид яскравого світла під звуки гучних салютів скороминучих, не можуть зробити нас кращими і не несуть нам ніякої надії в завтрашній день.

    Ми народ якому багато дано Богом, а кому багато дається з того і більше спитається, тому не забуваймо на якій землі ми живемо, якого ми роду і яким хрещенням ми хрещені, яку віру нам дав Бог через Св. Апостола Андрія Первозванного та Рівноапостольного  князя Володимира Великого. Тому якщо хочемо щоб Бог нам допомагав і Благословляв, не зраджуймо свою віру, не забуваймо про Бога, не біймося входити до храму так само як і не боїмося готуватися до гучного святкування Нового Року. І дай Бог щоб ми не забули про Різдво Христове і святкували його славлячи Народженого Христа українською колядою на повні груди з вірою що тільки він нас захистить і нам допоможе.  

     Спаси Нас усіх Господи на многії і благії літа!

     Чекаючий із нетерпінням Різдва Христового та з християнською любов’ю до кожного із вас.

      Ваш смиренний прот. Євген Шувар.  


Назад Усі новини