Запитання священнику

Задати питання
  • Андрій 21/12/2021 11:08:56
    Чи визнає православна церква протестантів і мусульман? Якщо ні , то чому?
  • Прот. Євген 11/01/2022 18:53:39
    Христос Рождається! Справа не у визнанні, Православна Церква молиться за увесь світ. А люди які живуть у світі вибирають собі як їм жити до якого храму ходити, яку віру ісповідувати. Ми православні любимо кожну людину як Боже створіння бо Православний це той хто правильно славить Бога. Кожна віра - це є своя дорога до Бога яка і пропонує своє вчення про Бога і яку дорогу до Бога нам обирати залежить від нас. Тому ті що обрали Православну дорогу до Бога ті і повинні виконувати все те чого навчає Православна віра. Тому неможливо ходити чи бути одночасно в різних вірах і Церквах. Двом панам не можна служити каже Христос бо одного будеш любити, а іншого зненавидиш. Спаси Вас Господи!
  • Іван 19/12/2021 14:58:47
    Слава Ісусу Христу, підкажіть будь ласка чи можна замовити Неусипаємую Псалтир за покійним батьком, якщо він був крещений як римо католик, але прожив життя як православний, всіх свят дотримувався як православний, вінчаний як православний, і похоронений як православний. Дякую.
  • Прот. Євген 11/01/2022 18:54:31
    Христос Рождається! Так можна і потрібно якомога частіше. Спаси Вас Господи!
  • Олена 15/12/2021 11:32:06
    Слава Богу! Ми чоловіком ще не вінчані через те, що перебуваєм закордоном. Помітила агресію з його сторони, особливо після вживання алкоголю, мати, бійки, інколи навіть біла гарячка. Коли тверезий, то все добре. Як вчинити? Ми йшли до того, щоб повінчатись, щоб не було блуду аж настільки. Бо якщо ми знайдемо інших, то блуд тільки примножиться. Чи варто перетерпіти?
  • Прот. Євген 11/01/2022 18:56:14
    Христос Рождається! Для того щоб дати повноцінну відповідь на ваше запитання потрібно знати про вас набагато більше. Ви не пишете скільки часу ви вже разом, чи є у вас діти, якого ви віку. Бо в кожному випадку інший підхід. Для молодих пар які хочуть взяти шлюб, однією із перешкод до шлюбу є алкогольна залежність. Тому що з такою хворобою неможливо створити християнську сім'ю. Спаси Вас Господи!
  • Ірина 14/12/2021 16:03:04
    Слава Ісусу Христу! Мій племінник якому 6 років дуже неспокійний, з найменшого приводу в нього може бути істерика,важко заспокоюється (його мама важко це сприймає не знає чим зарадити дитині) , порадьте яку молитву чи як правильно молитись за дитину щоб Господь допоміг дитині і батькам. Дякую
  • Прот. Євген 11/01/2022 18:57:25
    Христос Рождається! Раджу вам піти у храм щоб священик прочитав молитви над дитиною. Також обов'яково постарайтесь причастити дитину. Давайти йому кожний вечір перед сном попити освяченої, бажано йорданської води, також взявши на руку святої води омивайте обличчя дитини. І звичайно батькам також потрібно змінювати своє життя, діти і батьки одне ціле, все від батьків передається дітям. Тому також треба згадати про храм ходити на недільні та святкові Богослужіння і разом з дитиною посповідатись і причащатись. Тоді Бог все виправить і ви побачите як дитина буде змінюватись. Також у Православному молитовнику який можна придбати у храмі є молитви батьків за дітей, матері за дитину не забувайте обов'язково молитись. Спаси Вас Господи!
  • Наталія 14/12/2021 15:58:39
    Доброго вечора. При вагітності не визначилися з іменем донечки. Після народження сказала чоловіку як хотіла б він відмовився, сказав, що він буде вирішувати. Всяко коверкав те ім'я, що вже і я засумнівалася. Місяць ми вагалися. Чоловік каже, що сина він гарно назвав. І коли я вже ніби визначалася, то він каже, якщо що то ти будеш винна, що так назвали. Через місяць зареєстрували доню Анна (під час першої та і другої вагітності наспівувала пісню "Бузьку принеси Гануську") так як родила я 25 грудня та і інших варіантів особливо не було. Вже рік я в депресивному стані, здається, що я зробила неправильно, треба було дати більш звучне ім'я, яке мені б подобалося. Похристили ми іменем Анна. Скажіть будь - ласка, чи можна змінити ім'я в документах, якщо так, то чи повністю змінювати, чи просто до Анна через дефіс дописати, ще одне. Так, як не хочу образити це ім'я і це є небесна покровитель доні. Чи це є гріх?
  • Прот. Євген 11/01/2022 19:00:10
    Христос Рождається! Часто люди самі шукають собі на голову проблем на рівному місці і це наслідки слабкої воцерковленності. Коли люди більше думають про земне чим про духовне. Якщо б ви вели християнський спосіб життя, відвідували храм, часто молились, сповідались і причащались у вас таких думок би не було. Ви дякуйте Богові що Бог дав Вам дитину і священик її охрестив давши християнське ім'я і тепер дитина має свого покровителя до якого ви моліться за свою дитину і дитину маєте навчити щоб вона молилась. А ви самі собі створюєте проблему через що буде страждати ваша дитина і ви тільки тому що думаєте що знаєте краще від Церкви від Бога. Тому заспокойтесь, моліться і найперше що зробіть це посповідайтесь і причастіться і всякі недорозуміння які навіює вам диявол зникнуть. І також почитайте життя Святої Праведної Анни матері Пресвятої Богородиці і тоді ви може зрозумієте яке значення імені Анна і хто носив це ім'я. Спаси Вас Господи!
  • Тетяна 12/12/2021 13:31:00
    Доброго дня! Хочу у Вас спитатися, не можемо з чоловіком зачати дитину вже 5 років. Ми шлюбу не брали, я дуже хочу, чоловік не хоче, свекруха постійно говоре для чого нам брати шлюб. Але дуже прошу підкажіть будь ласка молитву від безпліддя.
  • Прот. Євген 11/01/2022 15:55:22
    Христос Рождається! Для того щоб говорити про вагітність і про дитину вам спочатку потрібно впорядкувати своє подружнє життя і взяти Церковний шлюб, бо на даний час ви перебуваєте у блуді. Тому як священик я не можу вам радити і допомагати вам у народженні дитини поки ви не в Церковному шлюбі. Спаси Вас Господи!
  • Антоніна 09/12/2021 18:07:34
    Святий отче лізуть в голову дурниці різні навіть на недільні службі знову вголові промайнула лиха думка,про нечистого,що робити йти до сповіді.Молюся і боюся що не вистою.
  • Прот. Євген 11/01/2022 16:21:52
    Христос Рождається! Коли спокушає сатана і в голову лізуть думки потрібно проганяти їх і це є боротьба яка може тривати довший час. Але каже Христос що рід нечистого проганяється постом і молитвою. В Церкві є всі засоби для того щоб боротися із темними силами. Читайте псалтир, часта сповідь і причастя вам у цьому допоможуть. Все у ваших руках тільки потрібна праця над собою і проганяти будь які розчарування. Спаси Вас Господи!
  • Наталка 09/12/2021 11:17:08
    Слава Ісусу Христу! Моїй дочці 2 місяці, охрестили і назвали християнським ім'ям. Обирали я і чоловік, обом було до вподоби ім'я. Зараз уже місяць як охрестили, і мене не покидає думка що назвали не так, що я хочу інше, думала навіть про заміну в свідоцтві ім'я. Як мені знайти спокій в тому питанні? Як ставиться церква до того що в свідоцтві одне ім'я а охрестили іншим? Дякую!
  • Прот. Євген 11/01/2022 19:02:30
    Христос Рождається! Часто люди самі шукають собі на голову проблем на рівному місці і це наслідки слабкої воцерковленності. Коли люди більше думають про земне чим про духовне. Якщо б ви вели християнський спосіб життя, відвідували храм, часто молились, сповідались і причащались у вас таких думок би не було. Ви дякуйте Богові що Бог дав Вам дитину і священик її охрестив давши християнське ім'я і тепер дитина має свого покровителя до якого ви моліться за свою дитину і дитину маєте навчити щоб вона молилась. А ви самі собі створюєте проблему через що буде страждати ваша дитина і ви тільки тому що думаєте що знаєте краще від Церкви від Бога. Тому заспокойтесь моліться і найперше що зробіть це посповідайтесь і причастіться і всякі недорозуміння які навіює вам диявол зникне. Спаси Вас Господи!
  • Дана 08/12/2021 16:42:41
    Слава Ісусу Христу! ОТЧЕ, прошу Вашої поради. Ситуація така, ми з чоловіком взяли шлюб, у греко- католицькій церкві. Потім розлучились і тепер я дізналась, що він одружився і знову взяв шлюб, але вже у православній церкві. Як тепер рахується наш церковний шлюб? І що мені з тим робити? Дякую
  • Прот. Євген 11/01/2022 16:03:56
    Христос Рождається! Звичайно що дуже прикро коли мова йде про розірвання шлюбу та розпад сім'ї. Але для того щоб вирішити вашу проблему та впорядкувати своє подружнє життя вам потрібно звернутись до храму де ви брали шлюб. І ваш священик повинен направити вас в Єпархіальне Управління до якого належить даний храм де Церковний суд і розглядає такі справи після поданих потрібних документів. Тому що тільки Церковний суд може дати вам відповідь і вирішити вашу проблему, взявши до уваги всі ваші нюанси які мені не відомі. Бо причин чому так сталось може бути багато. Спаси Вас Господи!
  • Ганна 06/12/2021 10:40:09
    Доброго дня. Порадьте будь ласка, хочу чоловікові подарувати срібну ладанку Архангела Михаїла чи Георгія Переможця. Для того щоб допомогала і захіщала від усього. Не знаю кого вибрати. Дякую.
  • Прот. Євген 11/01/2022 17:06:14
    Христос Рождається! Я думаю що ви вже купили ладанку для чоловіка. Тому я лиш нагадаю що добре коли є можливість придбати ладанку зі святими на честь яких ми хрещені. Але як немає такої можливості то всі святі угодники божі будуть нам допомагати і захищати до яких ми будемо з молитвою звертатись. Спаси Вас Господи!