Запитання священнику

Задати питання
  • Богдан 09/03/2021 19:46:07
    Доброго дня. Я вірю в Бога, брав участь у багатьох православних таїнствах. Однак я багато років нечіткий у своїй вірі: я ходжу в різні храми(УПЦ МП та ПЦУ) та не знаю, в яку з цих двох церков ходити. Священик УПЦ МП на сповіді з мене взяв слово, що я не буду ходити в ПЦУ, і я дав його перед хрестом та Євангелієм. Крім того, я користувався магією. Що мені робити: до якої церкви ходити? Як бути зі словом священику? Як мені стати чітким у вірі та не користуватися магією? Вибачте за деталі, я просто необізнаний. Заздалегідь дякую.
  • прот. Євген 15/03/2021 18:16:46
    Слава Ісусу Христу! Найперше вам потрібно розібратись із собою. Тому що ви не розумієте що робите. Ви пишете що вірите в Бога, але одночасно пишите що використовуєте магію. Хто займається магією той не вірить в Бога бо прикликає собі на допомогу диявола і вірить що через магію він допоможе. Краще щоб ви на сповіді пообіцяли що не будете більше звертатись до магії. Тому раджу якнайшвидше позбутись її, а потім через покаяння і молитву вертатись в православну віру, і покладатись тільки на одного Бога, і вірити тільки в Нього, а він вам тоді в каже в який храм вам ходити. Спаси Вас Господи!
  • Вікторія 09/03/2021 14:31:19
    Добрий день,я 3роки тому поклявся священику що не буду вживати алкоголь 5років,до кінця строку залишилося ще 2роки..як мені можна відмовитися чекати ще 2роки...??Це мені потрібно іти до іншого священика відмовлятися.чи то просто треба якусь молитву прочитати
  • прот. Євген 15/03/2021 16:23:57
    Слава Ісусу Христу! Це питання ви можете вирішити із священиком якому ви клялися!
  • Вікторія 08/03/2021 09:15:59
    Добрий день! Маю важливе питання яке дуже турбує мене. Останнім часом читаю багато про гріхи, хочу багато дізнатися про це. Також від цього почали з’являтися часті спокуси в думках, які я стараюся відкидати і не давати їм добро. Недавно прочитала про хулу на Господа. Вчора ввечері прийшла думка про саму хулу і я під час цеї думки десь на 1-2 секунди уявила той факт, що піддаюся хулі. Через декілька секунд я відкинула цю думку, почала ненавидіти цей мій помисел. Чи є це гріхом, якщо я просто уявила що піддаюся спокусі, хоч на серці не виношувала такого помислу, Бога боюся, вірю і при акуратнішій думці ніколи б не дозволила таке уявляти! Наперед дякую за відповідь!
  • прот. Євген 15/03/2021 16:09:19
    Слава Ісусу Христу! Боротьба із поганими помислами може тривати ціле наше життя, тому будь-яку думку треба зупиняти ще на початку її зародження, не пускаючи її в наше серце і в душу. Найкращий засіб у боротьбі із поганими помислами це короткі молитви якими ми можемо молитись постійно, а особливо тоді коли приходять погані думки. Тому ми і на сповіді повинні каятись що згрішили словом, ділом і думкою. Все залежить від того чи ми боремося із поганими думками, чи ми просто живемо з ним і часто їх повторюємо. Спаси Вас Господи!
  • Оксана 07/03/2021 13:34:13
    Доброго дня) Вибачте таке питання як жити з свекрухою і сестрою чоловіка в одному будинку ?Вони настроєні і обіжені на мене ,правлять будинком мені нічого не дають зробити)Ми не сваримося нічого просто я привикла все виясняти мирно)А вони просто мовчать і роблять все по своєму Тепер незнаю як мені поступити правильно я хотіла би і ремонт якийсь почати і ще щось Я мені терпіти їх)??Так як про свій будинок думаємо ,але ще не назбираои грошей Через цю ситуація зайшла у глиьоку депресію почала їх просто ненавидіти
  • прот. Євген 15/03/2021 15:52:43
    Слава Ісус Христу! Така проблема як у вас дуже поширена тому у вас є два варіанти: перший, про який ви писали - це жити окремо з чоловіком від будь-яких ваших родичів і не потрібно чекати коли ви назбираєте кошти на будинок, це може бути будь-який дім чи в місті чи в селі взятий в оренду. А другий варіант - це набратись терпіння і проявляти смирення, не огризаючись, молитись і за них і за свою сім'ю. Тільки проявляючи любов до своїх ближніх ви переможете будь-яке зло, а перебуваючи в ненависті ви лиш все ускладнюєте і губите себе. Спаси Вас Господи!
  • Ольга 06/03/2021 18:34:29
    Доброго вечора!я Ольга, була вінчана двічі,перший чоловік зрадив, через деякий час,я вийшла заміж вдруге, і вдруге обвінчалась з дозволу Святої Церкви,я православна,молюсь,вірую в Бога.Другий чоловік,після народження дочки,почав вести розгульний спосіб життя,поміняв сексуальну орієнтацію,почав знущатись над дітьми і мною,оскверняв віру в Бога,я черег великі зусилля розлучилась,але я вінчана з ним.Я вірую в Бога і не хочу стояти з ним перед Господом на Суді,допоможіть мені припинити цей шлюб.Дякую.
  • прот. Євген 15/03/2021 15:36:55
    Слава Ісусу Христу. Для вирішення ваших проблем вам потрібно звернутись в Церковний суд він має такі повноваження. І обов'язково сповідь. Спаси Вас Господи!
  • Юлія 04/03/2021 19:58:21
    Слава Ісусу Христу. Допоможіть мені будь ласка, я уже протягом багатьох років хочу та мрію добре висповідатися з усього мого грішного життя. Але я боюся, дуже боюся... просто панічно, що священик мене осудить, та не відпустить мені гріхи. Хоча коли я прошу у Господа прощення гріхів, то кожного разу гірко плачу. Підкажіть мені будь ласка, що мені робити? Дуже дякую.
  • прот. Євген 15/03/2021 15:30:04
    Слава Навіки Богу Святому! Ви дуже довго мрієте. Церква рекомендує як мінімум чотири рази в рік іти сповідатись в час чотирьох найбільших постів. Так само як ви не боїтесь грішити і з легкістю це робите так само і ви не повинні боятись іти до сповіді. Бо ті причини через які ви боїтесь іти до сповіді навіює вам нечистий дух. Якщо ви Його здолаєте тоді і Бог Вам допоможе достойно посповідатись. І прийме Вашу сповідь. Нема гріхів які б Господь не простив. Він не прощає лиш гріхи в яких ми не каємось, в яких не сповідаємось щиро. Спаси Вас Господи!
  • Світлана 28/02/2021 08:39:09
    Слава Ісусу Хресту! В мене досить цікаве питання, можливо брати шлюб в церкві християнці з євреєм?
  • прот. Євген 15/03/2021 15:15:33
    Слава Навіки Богу Святому! Можливо тільки тоді якщо єврей християнин, або після прийняття християнства.
  • Ольга 23/02/2021 12:56:54
    Вітаю! Питання трохи "не по темі", та я буду щиро вдячна, якщо мені хтось буде у змозі допомогти. Чи Ви не знаєте, де можна дістати повний переклад Біблії Огієнка (із неканонічними книгами) у паперовому варіанті чи як електронну книгу для завантаження (знаю лише один сайт, де можна читати онлайн, але так незручно трохи)? Чи він взагалі виходив друком? Гарного дня!
  • прот. Євген 15/03/2021 15:12:06
    Слава Ісусу Христу! Щоб купити перейдіть по перших двох посиланнях інші де можна скачати. Спаси Вас Господи! 1. https://biblia.in.ua/search?search=%D0%BE%D0%B3%D1%96%D1%94%D0%BD%D0%BA%D0%B0&sort=p.price&order=ASC 2. https://skyshop.pp.ua/g88294945-perevod-ogienka?gclid=Cj0KCQjwi7yCBhDJARIsAMWFScM7OOf1AK4tSzGJ13VGBljMj8nfXOZIzpIrHqeAHdD5R 1by1h2tBUgaAjnREALw_wcB 3. http://ukrbible.at.ua/load/zavantazhiti_ukrajinsku_bibliju/skachaty_ukrajinsku_ bibliju/ukrajinska_biblija_v_perekladi_ivana_ogienka/7-1-0-101 4. https://parafia.org.ua/biblioteka/svyate-pysmo/bibliya-za-ohijenko/ 5. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sirma.mobile.bible.android&hl=uk&gl=US
  • Ксенія 22/02/2021 13:17:24
    Хрещені батьки мого майбутнього чоловіка вишили (зробили рамки також) ікони нам на весілля, але поки вони в них лежали на одній іконі розсохлось дерево та тріснуло, ми склеїли дерево і тепер я переживаю чи можна цими іконами благословати нас батькам в день нашого весілля?
  • прот. Євген 22/02/2021 15:40:35
    Слава Ісусу Христу! Потрібно вірити не в прикмети різного роду, а в Бога. Тому краще буде спочатку розібратись в собі, чи є у вас віра і якщо є, то в кого ви віруєте? Вам більше треба потурбуватись про те чи ікони які вам подаровані освяченні і тільки після освячення вони стають повноцінними іконами. І тоді Вас можуть ними благословляти. Тому надійтеся на Бога і вірте в нього і тоді шлюб буде Ваш благословенний і міцним. Спаси Вас господи!
  • Марія 21/02/2021 16:15:13
    Чи існує вінок безшлюбності.
  • прот. Євген 22/02/2021 13:52:09
    Слава Ісусу Христу! Я не розумію до кінця про який вінок ви пишете. В Церкві таких вінків немає. Але є ті які відрікаються від цього світу і постригаються в монахи і звичайно що вони не одружуються. Спаси Вас Господи!