Запитання священнику

Задати питання
  • Людмила 07/07/2022 11:22:32
    Доброго дня. Сьогодні 07.07 наша родичка пренесла з кладовища фото нашого покійного родича, мотивуючи це тим що його потрібно мабуть обмотати . Фото ми сьогодні занесли назад. Цей момент дуже нас насторожив . І чи є нам чого остерігатися?
  • прот. Євген 11/07/2022 17:40:55
    Слава Ісусу Христу! Для мене не зрозумілий термін "обмотати фото" і не розумію чому вам потрібно боятись фото покійної людини. Бійтесь живих, а не мертвих бо мертві не можуть вам зашкодити. Спаси Вас Господи!
  • Лія 07/07/2022 07:53:10
    Доброго дня, чи можна мені хрестити дівчинку, якщо моя донька ще не хрещена?
  • прот. Євген 07/07/2022 12:16:46
    Слава Ісусу Христу! Доводжу до вашого відома що новонароджених дітей хрестите не ви, а священик ви лиш можете бути хресною матір’ю тільки, якщо ви хрещені і є християнкою. Тому якщо я правильно зрозумів вас вам пропонують бути хресною матір’ю для дитини. Так, ви можете брати на себе цю відповідальність якщо ви до цього готові і не затягуйте з хрещенням своєї дитини. Спаси Вас Господи!
  • Сергій 07/07/2022 03:55:05
    Слава Ісусу Христу! Років двадцять назад, я брав шлюб у Вашій церкві. Так сталось, що мабуть любові до мене не було. Одного дня я прийшов додому, а її настало, як і багатьох речей. Ми не прожили навіть пів року. Дітей не було. Пізніше я зустрів людину яка мене покохола всім серцем своїм. І вже 18 років ми живемо в любові маємо двох діточок. Вона розуміє, що ми живемо в гріху, бо без шлюбу. Але нічого не каже. Та мене ця ситуація вкрай засмучує. Підкажіть Отче, як мені бути, що робити. Я не знаю де та людина з якою я брав шлюб і знайти її не можу. Деякий час назад пробував через її родичів її розшукати, та все марно, неспілкуються зі мною. Вже років зо 5 як ми проживаємо на іншому континенті, тож навіть приїхати в Україну зараз проблема. Дякую.
  • прот. Євген 07/07/2022 12:25:01
    Слава Навіки Богу Святому! Вам потрібно зв’язатись із Церковним судом у Єпархіальному Управлінні і надіслати туди документи які вам скажуть. І після рішення суду ви зможете впорядкувати свої подружні справи. Потрібно лиш ваше бажання. Спаси Вас Господи!
  • Колесник Тетяна Леонідівна 04/07/2022 20:51:31
    Добрий ввечір. Можливо безглузде, можливо смішне питання. Але мені роблять "ввідірвані ноги". Ситуація така: є пес, наш, тимчасово мешкає у мами так як у нас маленька дитина. Собаку треба стригти 2 рази в рік, і от нарешті є ввікно в такзваного перукаря ( теж щойно народила ) на 7 липня ввечері. Я з двома дітьми, чоловік на службі, ледь знайшла вікно в перукаря......А моя мама каже ,що я безБожниця і то дуже страшний гріх. Що робити? Розумію,що і ввартувало другий день підібрати але обставини такі що то буде аж в кінці місяця поточного, а їй ну дуже жарко(собаці). Як ви скажете, що краще зробити? Дякую за розуміння і простіть що забираю Вас час на такі дурниці.
  • прот. Євген 05/07/2022 20:33:42
    Слава Ісусу Христу! У вас є пес, а у християн 7 липня велике християнське свято день пам'яті пророка і предтечі Іоана Хрестителя. І є заповідь"Пам`ятай День святий святкувати" і вам потрібно подумати і вирішувати хто, чи що важливіше для вас пес чи, заповідь Божа? Напевно для того щоб Вам зрозуміти потрібно в храм ходити, молитись зранку і у вечері, згадати коли були у сповіді і коли приймали святе причастя, коли постили і Біблію останній раз читали? Робіть та к і знайдете відповідь на свої запитання! Спаси Вас Господи!
  • Ангеліна 04/07/2022 19:59:33
    Чому батюшка сам собі поцілував руку як побачив мене?
  • прот. Євген 05/07/2022 20:19:46
    Слава Ісусу Христу! Вибачте, але запитання не до мене, ви повинні були запитати того священника чому він так зробив? Тільки тоді б ви отримали повноцінну відповідь. Спаси Вас Господи!
  • Софія 03/07/2022 07:08:14
    Слава Ісусу Христу!Більше 11 років тому я робила приворот на свого чоловіка, ми тоді не були одружені(прочитала на фотографію слова щоб він не міг без мене, це все потрібно було зберігати змотане, через деякий час я покаялася розмотала і все спалила). Я розумію що зробила дуже страшний гріх, я кожен день молюся,плачу, прошу пробачення, пощу, жертвую гроші хворим і на храм. Ми з чоловіком живемо дуже добре маємо двох дітей, я йому все розповіла, він сміється і каже що в таке не вірить, і любив мене завжди, ми з дітьми кожної неділі ходимо до церкви,разом молимося. Я збираюся піти посповідатися (але, дуже боюся, що мене відлучать від церкви) , сповідаюся часто, але цього гріха не озвучувала(тобто я розумію, що маю ще один великий гріх) . Чи є в мене надія що Бог мені простить,хоч я знаю, що Господнє милосердя немає меж, але я дуже мучуся, від провини. І чи не відлучать мене від церкви?Вибачте. Дякую.Слава Ісусу Христу!
  • прот. Євген 05/07/2022 20:53:30
    Слава Ісусу Христу! Немає гріха якого не простив би нам Господь. Але прощення відбуваєтьть тільки після щирого нашого покаяння. Не прощений гріх це гріх в якому ми не покаялись. Тому і сповідь ваша була не сповіддю, коли ви щось приховували, чи хитруючи на сповіді не договорюючи брехали, можна обнанути себе священика , але не Бога. Тому продовжуйте ходити в храм, будьте щирими під час сповіді, виконуйте Заповіді Божі. І Господь дасть Вам правильне розуміння, як жити щоб не грішити. Спаси Вас Господи!
  • Анастасія 29/06/2022 19:58:44
    Добридень! Надзвичайно потрібна Ваша порада у такій ситуації - рік тому знайома подарувала нам дві вишиті власноруч ікони (без рамок, лише саме полотно), та як тільки ми занесли їх у дім, у ту саму хвилину у всьому будинку вимкнули світло, а бабусі, як тільки вона на них поглянула, стало дуже зле. Самі ікони викликають дивні відчуття, коли дивишся на них, то стає не по собі. Це зовсім не ті відчуття благості, як від інших ікон. З того часу як ці вишивки опинилися у нас, почали відбуватися дивні і неприємні речі. Скажіть будь-ласка, як краще нам вчинити: може варто їх освятити чи віддати до церкви, чи ще якісь варіанти? Порадьте будь-ласка, бо ми на розпутті. Дякую!
  • прот. Євген 30/06/2022 12:26:11
    Слава Ісусу Христу! Для християн іконами рахуються ті зображення релігійного напрямку які відповідають канонічним нормам і які є освячені у храмі священнослужителем, а все інше це просто картини, витвір мистецтв, вишивка і все інше. Тому раджу віднести у храм та показати священнику, а він скаже що дальше робити. Я не можу повноцінно відповісти на ваше запитання тому що не бачив цієї вишивки. Спаси Вас Господи!
  • Валентина 28/06/2022 12:30:37
    Доброго дня!Мені сказала ворожка,що на мені порча і мені потрібно поставити захист.Ялюдина віруюча і мене цікавить чи це неє гріхом?Як можна захистити себе від заздрості людей?
  • прот. Євген 30/06/2022 12:27:47
    Слава Ісусу Христу! Хочу нагадати вам що християни не звертаються до ворожок і не прикликають на допомогу собі сатану. Спочатку розберіться в собі, хто ви і яка ви віруюча і в якого Бога ви віруєте? А щоб захистити себе від нападів диявола і його слуг залиште ваші брудні ходіння і ходіть в храм - там все для цього є. Спаси Вас Господи!
  • Марія 27/06/2022 13:43:18
    Доброго дня отче! У мене є велике бажання стати дружиною майбутнього священнослужителя, я готова понести цей хрест, мені 19 років. Чи завгодно Богові таке бажання? Підкажіть як вчинити.
  • прот. Євген 30/06/2022 12:31:09
    Слава Навіки Богу Святому! Бути дружиною священика велика відповідальність, не всі готові правдиво нести такий подружній хрест, а особливого в наш час. Але на все є воля Божа. Моліться, ведіть благочистивий спосіб життя, зберігайте ціломудреність. І якщо Бог побачить що вам це потрібно і ви достойні то так обов'язково буде, все залежить від вас і стану вашої душі! Спаси Вас Господи!
  • Ірина 26/06/2022 10:32:43
    Слава Ісусу Христу! Чи можна говорити "Дай Боже щастя" у святкові дні?
  • прот. Євген 30/06/2022 12:33:20
    Слава Навіки Богу Святому! Бажати людям щоб Бог завжди перебував із ним і їм допомагав звичайно це є добре. Тільки треба подумати з якою метою ви це робите тому що згідно місцевих традицій так говорять звертаючись до тих хто робить якусь фізичну роботу, чи то дома, чи на полі. Звичайно ви повинні знати що у свята люди повинні залишити будь-яку фізичну роботу, а перебувати в такі дні в молитві та робити добрі справи. Тому таким людям навпаки треба нагадувати про свято і про Заповіді Божі! Спаси Вас Господи!