Запитання священнику

Задати питання
  • Надія 16/09/2022 12:15:39
    Слава Ісусу Христу! Отче, чи вважається Мілана християнським ім’ям ?
  • прот. Євген 28/09/2022 06:14:39
    Слава Навіки Богу Святому! Ім’я Мілана не є християнським іменем.
  • Оленка 12/09/2022 11:36:25
    Слава Ісусу Христу! З чоловіком довгий час не маємо діток. Вагітніла і стався викидень, потім була позаматкова вагітність, і ось знову викидень. Я щодня молилась. Отче, що я не так роблю? Підкажіть, будь ласка, як правильно просити щоб Бог дав дитину і що взагалі робити, бо я вже не знаю.
  • прот. Євген 13/09/2022 10:52:22
    Слава Навіки Богу Святому! Для того щоб відповісти на ваше запитання, чому ви не можете народити і що ви робите не так? Потрібно набагато більше про вас знати. Так просто неможливо вам допомогти і дати правильну відповідь. Коли йдете до лікаря він шукає причини, встановлює діагноз, тільки потім починається лікування. Так само і вам потрібно спочатку зустрітись із досвідченим священником щоб поговоривши з вами він міг вказати вам правильну дорогу. Від себе лиш скажу що на все воля Божа, непотрібно впускати рук і розчаровуватись, але крім молитв вам і вашому чоловікові потрібна часта сповідь і причастя для очищення душі. Спаси Вас Господи!
  • Алла 10/09/2022 19:14:36
    Слава Ісусу Христу! Троюрідний брат (по прадідові) і сестра , який мають ступінь споріднення? І чи можуть укладати шлюб перед Богом? Дякую. Чекаю відповіді.
  • прот. Євген 13/09/2022 10:56:44
    Слава Навіки Богу Святому! Згідно правил Церкви вам потрібно звернутись до місцевого архієрея. Тільки він розібравшись у вашому родоводі може, або благословити шлюб, або відмовити. Спаси Вас Господи!
  • Роман 10/09/2022 14:09:54
    Слава Господу Богу нашому Ісусу Христу! Скажіть, будь-ласка, перед якими справами читати молитву "перед початком всякого діла" а перед якими ні. Наприклад є безліч дрібних повсякденних справ, таких як вдягтися, зробити чаю, винести сміття і т.д. Як зрозуміти де та грань, коли треба брати благословення а коли не обов'язково. Чи достатньо прочитати одну молитву зранку на всі справи дня? Дякую.
  • прот. Євген 13/09/2022 11:09:34
    Слава Навіки Богу Святому! Каже Господь - "Без мене нічого не можете творити". Тому згідно християнської традиції на все що ми робимо у житті ми повинні просити в Бога Благословення - допомоги. Тому коли приступаєте до великих і тяжких справ читайте молитви, коли робите не значні малі справи досить буде перехреститись, також добре про себе тихо просити у Бога допомоги короткими проханнями, Господи помилуй, Господи Благослови, допоможи, вилікуй, зціли, Слава Тобі Боже Слава тобі. Звичайно що ранішні і вечірні молитви це також наші прохання про допомогу протягом дня і ночі. Спаси Вас Господи!
  • Ліля 08/09/2022 08:48:37
    Мене кинув хлопець, обманював, зрадив. Я хотіла піти з цих стосунків, там не було б майбутнього. Вже 1,5 місяців пройшло, я молюсь, зайнялась собою, постійно занята, але біль є, переконую що вибачила і відпустили. Не розумію чому, але на душі важко, погано сплю. Що порадите? Дякую
  • прот. Євген 13/09/2022 11:23:20
    Слава Ісусу Христу! У таких випадках завжди тяжко тому що ранена душа і ця рана повинна затягнутись, вилікуватись. Звичайно що на все потрібен час, часто стосунки тривають роками, а при розлуці хочуть забути за один день, так не буває. Найкраще лікарство для душі є в Церкві, тому вам потрібна часта сповідь, причастя, а також потрібно молитись не тільки за себе, але і за хлопця з яким ви розстались не тримаючи на нього зла. І рана затягнеться швидше, якщо на те буде воля Божа! Спаси Вас Господи!
  • Олександр 07/09/2022 16:43:54
    Як мені молится Господу Богу, зятя мого забрали на війну, хочемо щоб він скоріше повернувся, живий та здоровий. Збережи Вас милостивий Господь!
  • прот. Євген 13/09/2022 11:29:14
    Слава Ісусу Христу! Вам потрібно піти до храму і придбати православний молитвослов і там ви знайдете молитви за воїнів. Також у Церковній лавці поцікавтесь і розпитайте і вам також там підкажуть які молитви читаються в час війни. Спаси Вас Господи!
  • Ксенія 06/09/2022 05:59:53
    Доброго дня! Підкажіть будь ласка чи можуть бути хрещеними батьками дитини пара ,яка не одружена.
  • прот. Євген 13/09/2022 11:32:47
    Слава Ісусу Христу! Так можуть якщо вони відповідають по роках, але також треба знати що потім вони між собою не зможуть одружитись тому що вони споріднились. Спаси Вас Господи!
  • Дівчина 05/09/2022 11:27:18
    Слава Ісусу Христу! Я зробила тяжкий гріх, аборт. Лежу плачу. Дуже хочу, щоб моє абортоване маля було щасливе: або його душа знайшла хорошу родину. Читала про небесне хрещення, виконую правило Антонії. Що порадите? Що треба зробити? Дякую
  • прот. Євген 13/09/2022 11:39:32
    Слава Навіки Богу Святому! Пізно ви усвідомили що аборт є великий гріх який буде вам шкодити ціле ваше життя. Вам потрібна сповідь і молитва ціле ваше життя за вбиту дитину. За цим посиланням ви знайдете потрібні молитви. https://parafia.org.ua/biblioteka/molytvy/akafist-pokayannyj-zhinok-shho-zagubyly-ditej-v-utrobi-svoyij/ Спаси Вас Господи!
  • Оля 03/09/2022 12:53:59
    Слава Ісусу Христу. Зустрічаюсь з хлопцем і не знаю як правильно маю себе поводити,щоб не зігрішити перед Богом. Підкажіть,що є гріхом у стосунках з хлопцем і чи є гріхом доторкатися до моїх грудей та задньої частини тіла?
  • прот. Євген 13/09/2022 11:50:13
    Слава Навіки Богу Святому! Ви повинні зберігати ціломудреність. Хоча в наш час про це тяжко говорити, а ще більше дотримуватись. Все те що спокушає людей у стосунках до шлюбу і викликає збудження які закінчуються часто різного роду блудодіянням є гріхом. Спаси Вас Господи!
  • Микола 29/08/2022 14:51:53
    Слава Ісусу Хресту. З жінкою живем вісім років я виїжав на заробітки вона йшла в запой кидала дітей пила люди розказували але я старався пробачити бо ми сімя . І недавно мегі дочка розказала як вона здрушим чоловіком прям на їхніх очах займалися сексом потім здругим чоловіком і це на очах у дітей !!!!!що мені робити в нас діти але таке я незможу пробачити!!!!
  • прот. Євген 03/09/2022 09:43:34
    Слава Навіки Богу Святому! Все те що ви написали звичайно що є неприпустиме, у подружньому житті чоловік і дружина завжди повинні дбати про чистоту шлюбу і завжди повинні старатись допомагати один одному протягуючи руку допомоги. Добре що ви стараєтесь зберегти шлюб, але якщо це дійсно правда що ви написали і ви маєте докази частої подружньої зради і залежність дружини від алкоголю, то це дві причини при яких Церква дозволяє розірвання шлюбу. Але одночасно і Церква навчає що ми повинні робите все щоб зберегти шлюб. "Що Бог з’єднав людина нехай не розлучає" - так пише Святе Писання. І треба завжди пам’ятати що у будь яких проблемах між чоловіком і жінкою винні обоє. Тому що разом не до працювали, тим більше ви також залишили дружину, а самі поїхали за границю хоча це не повід для зради. Але якщо ви б були разом може і дружина такою не стала б. Такі питання краще розглядати в Церковному суді. Спаси Вас Господи!