Запитання священнику

Задати питання
  • богдан 14/08/2022 17:18:43
    слава Ісусу христу отче скажіть будь ласка я ходив до баптистів в церкву і прийняв там водне хрещення тобто перший раз приймав хрещення у дитинстві так як усі...а зараз назад вернувся до православної церкви та мене мучить питання чи це гріх що я прийняв у них хрещення другий раз???
  • прот. Євген 22/08/2022 14:15:37
    Слава Навіки Богу Святому! Православна Церква вчить що хрещення людина може приймати лиш один раз в житті. Ви не просто згрішили ви ще і відреклися від своєї віри зрадивши її. Тому звичайно що вам потрібно каятись посповідавшись, а вже священик скаже як вам дальше поступати. Спаси Вас Господи!
  • Олександр 14/08/2022 10:18:54
    Слава Ісусу Христу! Чи було в Ісуса почуття гумору? Якщо є якісь приклади його жартів, скажіть їх будь-ласка. Чи є гріхом говорити слова паразити? Щиро дякую!
  • прот. Євген 22/08/2022 14:26:14
    Слава Навіки Богу Святому! Христос коли прийшов у цей світ прийняв людське тіло у всій його повноті крім гріха. Тому як людина він міг також бути і веселим і сумним в міру дозволеного. А відносно прикладів жартів то в Христа була інша ціль приходу у цей світ це спасіння людини, і тому Христу було не до жартів коли він бачив як люди тонуть у гріхах. Спаси Вас Господи!
  • Сашко🧔🏿‍♀️✝️💪 14/08/2022 10:10:54
    Слава Ісусу Христу! У мене є 1 запитання навіть 2. 1). Яку музику любив слухати святий Миколай? 2) Чи любив Ісус мистецтво? 3) Чи є гріхом тримати в себе шкарпетки в своїй кімнаті якщо це нервує маму?
  • прот. Євген 22/08/2022 14:59:34
    Слава Навіки Богу Святому! Церкві не відомо яку музику слухав Свт. Миколай і чи Він слухав її, ми знаємо що понад усе він любив молитву і Бога. А Христос любив все те що проповідувало про Славу Божу, все те що було без натяку на гріх , бо Сам Бог це і є Любов. А з мамою поступайте так щоб її не ображати і не створювати конфліктні ситуації. Одна із Десяти заповідей говорить " Шануй батька твого і матір твою, і добре тобі буде, і довго житимеш на землі". Спаси Вас Господи!
  • Ірина 13/08/2022 07:36:33
    Як втримати віру, відпустити біль та з часом змінити на краще життя - не можу кинути чоловіка іноземця який не розуміючи підтримує війну говорячи що в нас країна нацистів… маємо спільну доньку, вона теж іноземка - але завжди зі мною, чоловік живе з нами як стороння людина. Він схильний наказувати, колись говорив що не можна молитись іконам, протестант. Це життя зовсім не християнське, відчуваю тяжкість з ним але кинути не можу бо забере дитину, вона теж дистанційно від нього. Молюся та стараюсь жити не звертаючи увагу на його провокації, маніпулює дочкою, не дає коштів мені помагають батьки. Вірю що Бог все може
  • прот. Євген 22/08/2022 14:49:08
    Слава Ісусу Христу! В житті ми часто робимо багато помилок, а потім страждаємо від їх наслідків. Правильно є коли чоловік і дружина однієї віри і національності, коли вінчані у храмі, разом моляться і відвідують храм. Тому вам залишається не розчаровуватись, не опускати рук, молитись надіючись на Бога, виконуючи Заповіді Божі. І з часом все стане на свої місця! Спаси Вас Господи!
  • Віталій 11/08/2022 11:08:52
    Слава Ісусу Христу! Де я можу знайти контакти "Регенто-дяківські курси."?
  • прот. Євген 22/08/2022 15:09:32
    Слава Навіки Богу Святому! Вам потрібно звернутись у Спасо-Преображенський чоловічий монастир що в с. Угорники. http://ugornyky-monastyr.in.ua/ Спаси Вас Господи!
  • Гудивок Аліна 10/08/2022 14:28:45
    Слава Ісусу Хресту. Скажіть будь ласка, в мене бувають часом дуже ніжні відчуття до Бога, мені хочеться доторкнутися до нього, притулитися, мені здається що я найщасливіша людина в ту хвулину.В мене недавно померла мама і бабуся і ця любов до Бога мені допомагає справлятися з горем. Я прошу в Бога прожити достойно життя щоб після смерті Бог взяв мене до себе.Чи правильне це відчуття, чи немає в ньому чогось фанатичного і чи правильно в молоді роки думати за життя після смерті.
  • прот. Євген 03/09/2022 10:54:05
    Слава Навіки Богу Святому! Щоб дати повноцінну відповідь на ваше запитання потрібно знати набагато більше про вас, вам потрібна розмова із священиком, тому що такі почуття можуть мати різне походження і значення, потрібно детально розібратись в їхньому походженні. А думки про смерть, а ще краще підготовка до смерті повинна бути у кожного християнина. Спаси Вас Господи!
  • Аліна 10/08/2022 13:33:36
    Слава Ісусу Христу. Скажіть будь ласка, що робити коли надходить злість і агресія. В мені настільки сильні емоції, що я і плачу і кричу ще можу і розбити щось. Це буває лише в певних моментах, не завжди, пізніше я дуже жалію за те що робила, але знаю, що це легко повториться. Це при тому що в мене мягкий характер і я не можу назвати себе злобою. Всі хто мене знає кажуть що я спокійна і добра людина але я знаю що іноді буває. Я люблю дітей і чоловіка я дуже щаслива людина і дякую Богу за все що маю. Я не хочу гнівати Бога і серцем розумію що не маю повода на злість. Як мені стати сміренною людиною щоб я могла служити рідним а не пригнічувати їх. Більш за все хочу жити по слову Божім, але не виходить.
  • прот. Євген 22/08/2022 15:20:08
    Слава Навіки Богу Святому! Наше життя це постійна боротьба з нечистими духами, тому вони нас часто спокушають, роблять все що віддалити людину від Бога. А ми повинні зростати духовно створюючи навколо себе духовний щит. А для цього потрібно молитись просячи в Бога допомоги для виконання Заповідей Божих. Також часта сповідь і причастя та читання псалтиря допоможуть стати більш смиреннішою. Спаси Вас Господи!
  • Оксана 08/08/2022 06:13:11
    Слава Богу! В нашій сім'ї сталося велике горе,помер тато,я дуже винна перед ним,не встигла попросити пробачення,люблю тата,а тата вже немає. Я зараз не маю спокою,як мені заслужили прощення в тата і в Бога!Душа розривається,я не знаю як жити?
  • прот. Євген 13/08/2022 13:18:15
    Слава Ісусу Христу! Під час земного життя ми часто не цінуємо те що дав на Бог, часто робимо багато помилок по відношенню до наших рідних. І тільки тоді коли ми втрачаємо починаємо розуміти що поступали не правильно. І тоді приходять душевні муки в яких людям тяжко розібратись і добре коли хочуть виправитись і коли шукають відповіді і порад у Церкви. Звичайно ми не можемо вернути час, але Церква для того і є щоб молитись і вимолювати тих хто відійшов у інший світ. Тому вам потрібно заспокоїтись посповідавшись, причастившись і Господь дасть тоді розуміння, що найкраще для вашого батька це ваша молитва за нього. Тому моліться за упокій його душі подавайте записки в монастирі в храми на Богослужіння і так ви зможете знайти мир у своїй у душі, а батько отримає відпущення гріхів і життя вічне. Спаси Вас Господи!
  • Ірина 05/08/2022 09:29:30
    Слава Ісусу Христу! Я хорещена в Православнвй церкві, і все дитинство ходила в одну церку, але з переїздом в місто почала ходити на літугрії і в Греко-католицьку, сповідатись ходила до Православної. Чи є це гріхом і чи треба сповідатись з цього. Зараз ходжу тільки в Православні храми. Але мої друзі є Греко-католиками, ми часто розмовляємо з ними про Бога, в нас однакові погляди. Чи варто їх переконувати, що Православна віра є правильною. Дякую
  • прот. Євген 13/08/2022 13:35:50
    Слава Навіки Богу Святому! Згідно вчення Православної Церкви якщо ви хрещені і є Православною християнкою то і всі Таїнства ви повинні також приймати тільки у Православному храмі. Також це і стосується всіх Богослужінь. Відносно спілкування із вашими друзями на Церковні теми раджу бути уважною, часто люди говорять про Церкву про Бога не будучи добре обізнаними у Церковних справах і часто більше шкодять чим допомагають. Спочатку Вам потрібно стати твердою у вірі Православній, а у цьому Вам може допомогти молитва , піст, сповідь, причастя! Спаси Вас Господи!
  • Ірина 05/08/2022 09:09:52
    Слава Ісусу Христу! Отче, дуже потрібна Ваша порада. З дитинства я виховувалась у християнській сім'ї. Хотіла зберегти себе для одного чоловіка, але кілька років тому я впала у тяжкий гріх, жила з хлопцем в блуді і чинили брудні речі певний час, потім ми розійшлись, я зрозуміла що вчинила, покаялась в блуді, але через деякий час знову впала в гріх з одруженим чоловіком, це було як помутніння, бо я дуже швидко опам'яталась і висповідалась, з того часу більше не мала стосунків і твердо вирішила навернутись, але мене постійно мучать спогади про мої провини, я не знаю, чи правильно я сповідалась, бо казала що блудила, але не сказала що з одруженим. Я відчуваю себе не достойною доброго чоловіка серез свої вчинки, але дуже хочу жити по Законах Божих. Порадьте, чи варто ще раз сповідатись з тих гріхів, якщо вони досі мусать душу? Дякую Вам
  • прот. Євген 03/09/2022 11:10:00
    Слава Навіки Богу Святому! Гріхи блуда лікуються важко і завжди мають важкі наслідки для душі тим більше коли відбувається подружня зрада, а ви берете і цьому участь. Добре що ви бажаєте виправитись, тільки потрібна велика сила волі і Божа допомога щоб знов не впасти в ті самі гріхи. Тому якщо ви і після сповіді відчуваєте важкість на душі, то не дивуйтесь потрібний час щоб рана зажила, згадайте як довго заживають тяжкі рани на тілі хоча лікар зробив вже все що міг. Також на сповіді часто люди встидаються сповідатись у гріхах блуда хоча не встидаються впадати в блуд. Тому сповідь повинна завжди бути щирою без хитрості і применшенні гріхів. Вам не зашкодить ще одна щира сповідь без боязні визнати свої гріхи і звичайно моліться виконуючи Заповіді Божі і Бог вас простить і допоможе. І ніколи не розчаровуйтесь і не впускайте рук від цього тільки диявол радіє. Спаси Вас Господи!