Запитання священнику

Задати питання
  • Тетяна 26/10/2022 15:29:56
    Добрий вечір. Я у церкві розгубилась і випадково поставила 2 свічки туди, де ставлять за упокій, просячи при цьому здоров'я. Потім ще одну поставила вже туди, де ставлять за здоров' я. І записку теж подала за здоров'я. Чи немає в цьому нічого страшного? Тому що дуже хвилююсь.
  • прот. Євген 28/10/2022 07:32:33
    Слава Ісусу Христу! Коли ми ставимо у Церкві свічку то все починається із нашого наміру із нашої молитви, думки за кого, чи за що ми ставимо свічку, тому місце куди ми ставимо свчку є другорядним. Вам не має про що переживати Бог бачить наші серця і чує наші молитви і Він все розуміє. А звичайно надалі щоб у Вас не було сумнівів потрібно знати, що дійсно в Церкві є місця де моляться за упокій і там звичайно ставлять свічки з молитвою за душі які відійшли у вічність. Спаси Вас Господи!
  • Дмитро 23/10/2022 15:52:28
    Доброго вечора. Можливо якось з вами звязатись? В мене одне запитання..
  • прот. Євген 28/10/2022 07:35:29
    Слава Ісусу Христу! Так можливо, в розділі контакти є все для того щоб зв’язатись зі мною.
  • Аліна 23/10/2022 15:32:38
    Слава Ісусу Христу! Вибачте будь ласка за таке запитання, але я за собою замічаю підвищенну роздратованість' слабкість, плаксивість, злість перед жіночими днями. Таке відчуття що я не я і собі не підвласна. Чи можна цю слабкість списати на жіночу природу, хоча не кожна жінка це відчуває. Вибачте.
  • прот. Євген 28/10/2022 07:47:16
    Слава Навіки Богу Святому! В більшості такий стан в жінок залежить від стану їхньої душі. Звичайно що в цей час у жінок відбуваються певні складні процеси які пов’язані із продовженням роду, які відносять до жінки як матері. І жінка в такі дні стає слабкою в цей час багато спокус від нечистих духів, також часто можуть бути болі тілесні і душевні, тілесні можуть бути також наслідком різних хворіб. Як і душевні наслідком життя без Бога. Для того щоб себе захистити і щоб ці дні проходили для вашої душі спокійніше постарайтесь налагодити своє духовне життя. Все лікується сповіддю причастям молитвою і виконанням Заповідей Божих. Спаси Вас Господи!
  • Мксим 23/10/2022 05:42:02
    Здравствуйте Хочу задать вам вопрос Мы молодая пара с женой , только расписались , ещё не венчались Вышло так что я ей изменил с неженатой соседкой . Что это за грех ? И как действовать дальше ?
  • прот. Євген 28/10/2022 07:52:15
    Слава Ісусу Христу! Подружня зрада завжди впливає на подружнє життя і є раковою пухлиною у шлюбі, яка часто приводить до нещасть у сім’ї і до розлучень. Щоб викупити свій гріх потрібно піти до сповіді і щиро покаятись і більше не повторювати цей важкий гріх. Спаси Вас Господи!
  • Артур 21/10/2022 07:10:56
    Слава Ісусу Христу,в мене важливе питання ,якщо не велика церква розрушина і в селі в загалі людей не має,скажіть можно щось брати с церкві якщо я отставлю в ній пожертву ,прочитаю молитву та прибирусь в ній !?
  • прот. Євген 28/10/2022 07:57:54
    Слава Навіки Богу Святому! З таким запитання вам потрібно звернутись в Єпархіальне управління до якого належить ця церква, місцевість. Тим самим виз зробите добру справу нагадавши Церковній владі про таку Церкву. Спаси Вас Господи!
  • Оксана Танасиенко 20/10/2022 18:10:00
    Слава Ісусу Христу! Отче,скажіть будьласка.Мені 32 роки і всі роки я неправильно хрестилась.Чи є це гріхом?
  • прот. Євген 28/10/2022 08:06:50
    Слава Навіки Богу Святому! Християни завжди повинні слідкувати щоб хрест яким ми себе осіняємо був правильний і щоб це не було просто швидке хаотичне розмахування рукою. Бо часто люди не звертають на це увагу просто хрестяться по привичці як попало спотворюючи хрест Христовий. Тому якщо ви в себе замітили що ви не правильно осіняєте себе Хрестом звичайно потрібно виправити це слідкуючи за собою. А для заспокоєння вашої душі вам потрібно піти до сповіді і надалі слідкувати за тим як ви хреститесь. Спаси Вас Господи!
  • Дівчина 19/10/2022 17:22:25
    Слава Ісусу Христу! Я хочу стати мамою. Не зараз, а в майбутньому. Які є молитви? Дякую
  • прот. Євген 28/10/2022 08:18:21
    Слава Навіки Богу Святому! У Церкві є багато молитов на різні потреби, це є ті молитви які ми можемо додавати до своїх щоденних молитов. Але часто буває так що християни, щоб випросити у Бог щось що вони думають є для них необхідним опускають щоденні молитви забувають, що також потрібно виправляти своє життя. Вести благочестивий спосіб життя, ходити в храм, дотримуватись постів і виконувати Заповіді Божі. Тоді Бог побачивши наші старання і дасть все те що потрібно для нашого життя. Раджу придбати у храмі Православний молитвослов і там ви знайдете потрібні для вас молитви . Спаси Вас Господи!
  • Марта 18/10/2022 10:52:55
    Слава Ісусу Христу! Як знайти сили далі жити і довіряти Богові? Чому Бог спершу дає нам дітей, а потім забирає? Перша моя вагітність завмерла, друга дитина померла при родах, при чому вагітність проходила добре, і дитина була здорова.. Ми з чоловіком живемо у шлюбі, молимось, а Бог нас не чує. В мене вже просто опускаються руки, відчай і не бажання жити
  • прот. Євген 28/10/2022 08:39:41
    Слава Навіки Богу Святому! Часто буває так, що у своїх проблемах ми шукаємо винних і коли вже досить все складно ми починаємо нарікати на Бога, звинувачуючи Його у своїх бідах. Хоча ми завжди повинні пам’ятати що Бог є любов і він ніколи не хоче нам нашкодити. Бог може нас виправляти так само як лікар щоб вилікувати якусь хворобу може приписати пройти болісні процедури для того щоб стати здоровими. Завжди потрібно шукати причину у собі у своєму роді якщо не можете самі її побачити. То зверніться до Церкви, поговоріть із добрим священнослужителем розкажіть щиро все як є, щоб він зміг знайти причину ваших бід і вказати що робити, щоб життя ваше почало налагоджуватись. Але для цього часто мало просто молитись, ще треба себе запитати чи я пощу в середу і п’ятницю, чи дотримуюсь інших постів протягом року. Як часто відвідую храм сповідаюсь і причащаюсь. Чи виконую Заповіді Божі, чи веду благочестивий спосіб життя і так д. І ніколи не потрібно розчаровуватись і опускати руки так ми впускаємо в себе бісів і вони тоді нам шкодять. Спаси Вас Господи!
  • Ірина 18/10/2022 10:37:45
    Доброго дня! Хотіла б запитати Вашої поради. Мені 30 років, я ніколи не була у шлюбі та не маю діток, але дуже мрію про міцну сім*ю, діточок та люблячого чоловіка. Пів року тому мені пощастило познайомитись з молодим чоловіком, але йому лише 23 роки. Я закохалася до безтями і дуже дорожу цією людиною, дуже боюся її втратити. Навіть боюся розказувати про своє щастя комусь, бо боюсь, що втрачу його. Своїм батькам сказала за наші відносини, вони ніби не проти, але батькам хлопця наша різниця у віці не подобається. Він цінує думку батьків, та прислухається до неї, але говорить, що остаточне рішення за ним, бо це його життя. І це велика проблема для нас. Що церква думає з цього приводу?
  • прот. Євген 28/10/2022 08:53:54
    Слава Ісусу Христу! Коли мова йде про вік між людьми якими одружуються то Церква звертає увагу лиш на те, щоб цей вік мав Церковне повноліття. Також щоб в тих хто хоче взяти шлюб не було канонічних перешкод. Пам’ятаючи про те, що шлюб це в першу чергу для продовження роду. Тому питання віку більше відноситься до моральності, до етикету, до традиції народу, місцевості. Тому це ваш вибір і ви повинні над цим добре думати бо часто закоханість швидко проходить, а потім починається життя із проблемами. Спаси Вас Господи!
  • Анастасія 18/10/2022 10:24:13
    Слава Ісусу Христу! Нещодавно трапилася стаття про Сни Богородиці, як їх читають і тд. Водночас, було зазначено, що Православна церква їх не визнає. Хотілося б знати, чому, адже на перший погляд текст цих снів не несе нічого поганого. Дякую за відповідь!
  • прот. Євген 28/10/2022 09:04:51
    Слава Навіки Богу Святому! Коли ми читаємо Біблію то може помітити що там дуже мало висловів Богородиці. А про сни Богородиці і зовсім нічого не знайдемо. Також у Православної Церкви є своє вчення про сни. Тому походження тих снів є не зрозумілим, Православна Церква благословляє читати тільки канонічну літературу. Спаси Вас Господи!