Запитання священнику

Задати питання
  • Роман 09/10/2022 18:29:13
    Здрастуйте, скажите пожалуйста подходящая дата для хрещения дочки, Адриана, спасибо большое
  • прот. Євген 09/10/2022 19:21:58
    Слава Ісусу Христу! Немає такої підходящої дати для хрещення з іменем Андріана тому що ім’я не є християнським. Шукайте інше ім’я для того щоб ваша дитина мала свого святого покровителя під час земного життя! Спаси Вас Господи!
  • Світлана 09/10/2022 15:13:58
    Чи можна прийняти хрещення декілька разів
  • прот. Євген 09/10/2022 19:18:51
    Слава Ісусу Христу! Таїнство хрещення дається людині тільки один раз у житті і на ціле життя. Спаси Вас Господи від так думок і запитань!
  • Іван 09/10/2022 07:50:43
    Слава Ісусу Христу! Був одружений 7 років,розлучилися по ініціативі дружини. Шлюб не розірвали церковний. Вона знайшла(ненадовго іншого). В мене з'явилась інша жінка. І чи взагалі можу я бути з іншою якщо церковний шлюб не розірвано і чи можу одружитися вдруге? Дякую!
  • прот. Євген 09/10/2022 19:23:44
    Слава Навіки Богу Святому! Такі справи може вирішувати Церковний суд Вам потрібно звернутись у ваше Єпархіальне Управління. Спаси Вас Господи!
  • Оксана 07/10/2022 19:43:59
    Якщо я не причащалася три роки поспіль, чи не буде мені відлучення від Церкви?
  • прот. Євген 08/10/2022 19:16:40
    Слава Ісусу Христу! Ви самі себе відлучили і від Церкви і від Бога так довго не приймаючи тіло і кров Христові, тому тепер вам треба каятись і з’єднуватись з Хрестом і при першій можливості іти до сповіді і причастя. А священик сам вже вирішить яку дати вам покуту. Спаси Вас Господи!
  • Наталія 05/10/2022 22:12:09
    Чи можна розвестися з чоловіком якщо він нехоче жити з жінкою постійно знаходить причини для того щоб кудись поїхати щоб не бути разом з нею і постійно обманює тобто не говорить правди щоб налагодити відносини з нею.Також виходячи за нього заміж жінка не знала його стан здоровя у нього бувають приступи епілептичні але він говорить що у нього немае ніяких приступів. ЯК ПРАВИЛЬНО треба поступити в такому випадку
  • прот. Євген 07/10/2022 16:46:59
    Слава Ісусу Христу! Такі справи може вирішувати Церковний суд прошу спочатку добре подумати і звернутись у ваше Єпархіальне Управління. Спаси Вас Господи!
  • ІРИНА 05/10/2022 18:57:08
    СЛАВА Ісусу Христу!Підкажіть мені,будь ласка,чому після читання кафізми з Псалтирю за церкву зі мною трапляються дуже сильні неприємності,у голову лізуть різні нав,язливі думки,у мене різко змінюється настрій,а потім я хворію?І чи можна читати Псалтир Божої матері замість основного Псалтирю?
  • прот. Євген 07/10/2022 17:05:21
    Слава Навіки Богу Святому. Я не до кінця розумію що ви маєте на увазі про "читання кафізми з Псалтиря за Церкву" . І хто вам так сказав читати? Псалтир це перший молитовник і кожний псалом має своє також призначення при яких потребах читати. Читання Псалмів є завжди корисним для душі, тільки для того щоб читати псалтир треба також і вести благочестивий спосіб життя, ходити в храм часто сповідатись і причащатись і так ви створите для себе щит духовний від спокуси бісів. Але для того щоб читати псалми треба спочатку навчитись молитись ранішніми і вечірніми молитвами. Ви страждаєте не від читання псалмів, а від того що ви ще не готові їх читати за себе, не то що за Церкву. Все треба поступово у молитвениках нам подають часто лиш два псалми 50 і 90, ми часто не вміємо правильно сказати молитву Отче Наш і Богородице Діво, а беремося за Псалтир, Акафісти, Канони. Думаю ви мене частково зрозуміли, тому що на цю тему треба говорити з вами, а не писати щоб дати правильну відповідь. Спаси Вас Господи!
  • Василь 04/10/2022 21:42:16
    Слава Ісусу Христу! Як правильно кохати жінку, щоб вона була щасливою та цінила й шанувала мою любов до неї?
  • прот. Євген 05/10/2022 07:51:38
    Слава Навіки Богу Святому! Каже Христос: - "Поступайте із ближніми своїми так як ви хочете щоб вони поступали із вами". Ходіть в храм старайтесь виконувати Заповіді Божі і Господь підкаже вам як вам правильно поступати, щоб ваше подружнє життя проходило в мирі і любові. Завжди потрібна праця над собою в земному житті все так просто не приходить! Спаси Вас Господи!
  • Леся 04/10/2022 18:57:23
    Доброго вечора!чи можна жінці,яка мала шлюб з мусульманин і давала їхню клятву,потім причащатися в православній церкві?
  • прот. Євген 05/10/2022 07:44:06
    Слава Ісусу Христу! Причастя можливо лиш в тому випадку коли така жінка покається і відречеться від іншої віри. Звичайно що це все потрібно узгодити із православним священнослужителем. А він вже вирішить і дасть настанови як правильно поступити щоб знову вернутись до віри, яку ця жінка зрадила. Спаси Вас Господи!
  • Владислав 04/10/2022 11:20:30
    Доброго дня, мене звати Владислав, час від часу вивчаю біблію і сьогодні в мене виникло питання, на яке я не зміг знайти відповідь самостійно. Вивчаючи ангельску іерархію, я замислився, якщо праведні люди після смерті стають ангелами, то якими саме? Чи усі ми, незалежно від того, з якою ступінню святості потряпляємо до Бога будемо належити до найнищої ланки іерархії, бо кожна людина колись грішила, на відміну від непогрішних янголів? Чи все ж таки деякі люди за свої вчинки потрапляють до інших чинів? На мою думку, праведники, що за життя могли словом Божим лікувати людей мають схожість з чином Сил, воїни, що померли захищаючи невинних з любові до них та до Бога, мають схожість з чином Влади, а правителі, що розповсюджували віру в Бога та правили керуючись слово Божим, мають належити до Господ. Поправте мене, якщо я помилаюсь, буду дуже вдячний за відповідь.
  • прот. Євген 04/10/2022 14:25:21
    Слава Ісусу Христу! Не має такого вчення Церкви що люди після смерті стають ангелами. Ангели мають своє призначення і це є невидимі, безплотні духи які посилаються Богом для служіння людям, чи для сповіщення вістки Божої. А люди як творіння Божі мають своє призначення. Нам потрібно прожити земне життя так щоб після суду Божого отримати життя вічне. Спаси Вас Господи!
  • Ілона 04/10/2022 10:11:26
    Доброго дня,моєму чоловіку сниться друг небіжчик (який колись пішов з цього життя вчинивши самогубство)Сказав що якби йому повернули той час,то він ніколи б цього більше не зробив,що цей сон може означати?
  • прот. Євген 04/10/2022 14:36:49
    Слава Ісусу Христу! Не потрібно звертати увагу на сни, а ще більше в них вірити. Коли сняться покійники то за них треба молитись, але до самогубців у Церкви є інше ставлення. Для того щоб більше зрозуміти перейдіть по цій веб адресі. http://orthodox-viktoriv.if.ua/Blog/71 Спаси Вас Господи!